Pompoen, ...

Het onderscheid tussen Pompoenen (meestal Concurbita) en Kalebassen (meestal lagenaria) is vrij vaag. Sommige Kalebassen komen uit het verre Oosten.

Pompoen en Kalebasplanten vormen meterslange kruipende uitlopers.   

Sierfruit is bij uitstek geschikt voor binnen- en buitenpresentaties. Oude manden, kisten en andere decoratievoorwerpen worden vaak van stal gehaald om van sierfruit een leuke tentoonstelling te maken. Zo ontstaan kleurrijke arrangementen, die het ‘oogstgevoel’ van het najaar onderstrepen. Van de kleinere vruchten kunnen allerlei decoraties worden gemaakt. Het zaad kan worden gebruikt voor sieraden en collages. Zo kan de onderkant van de fleskalebas worden gebruikt als een schaal. Deze kalebassoort wordt in Afrika ook wel gebruikt om er sambaballen van te maken.

Er zijn verschillende methoden om nog langer te kunnen genieten van siervruchten.
Je kunt ze ook vernissen, verven of met was behandelen, waardoor ze gaan glimmen en hun natuurlijke kleur wordt versterkt. De aanvoer van siervruchten loopt van augustus tot en met december. De producten worden per doos aangevoerd; vaak gemengd, per kleur of per soort. Veelal wordt dan per laag een andere soort of kleur gebruikt. Sommige vruchten worden per stuk verkocht. Dit is afhankelijk van de grootte en dikte van de producten.Siervruchten op de Floriade

Pompoenwinkel voor pompoenen met halloween.

Halloween
Dit jaar is de mogelijkheid om gratis halloween te vieren in Disneyland Paris helaas afwezig, omdat de pompoen wedstrijd in 2005 niet doorgaat.

Pompoenwinkel voor pompoenen met halloween.


Tip! Bestel nu ook online orchideen (orchidee), bamboe of buxus in onze pompoen kwekerij.